Vesti / Crveno-bela planeta / Lale" konačno efikasne

Lale" konačno efikasne21.09.2010. 11:49

Autor: MIHAILOV(3)
Mrdja sjajan i u Kupu Švajcarske - Foto Nebojša Brankov
Mrdja sjajan i u Kupu Švajcarske - Foto Nebojša Brankov
Č

ak 7 golova (petorica različitih strelaca) viđeno je ovog vikenda od strane naših ex-fudbalera i sadašnjih ljubimaca. Centralna figura je Dragan Mrdja koji je het-trikom odveo Sion u naredno kolo Kupa. Ništa manje značajan je i gol Aleksića, tinejdžer iz Veternika glavom je upisao tri boda za Grojter, a strelci za svoje timove bili su i Olah, Vještica i Bošković. Miloš Krasić je proglašen igračem utakmice u Udinama, a Dušan Tadić nastavio je "Trijumfalni marš" kroz holandsku ligu. Možemo biti zadovoljni, imali smo šta da vidimo! Radovaće nas i dalje ovi momci, u to sam siguran, već sledećeg vikenda ponovo!


Liga Evrope

Juventus-Leh Poznan-3:3

Oscilacije u igri "Stare Dame" ponovo su izašle na videlo u ovom meču. U prvih pola sata Torinci su primili dva pogotka i na pragu je bila nova senzacija. Strelac oba gola, kasnije i trećeg bio je raspoloženi Letonac Rudnevs, kome je ovo bila sigurno partija karijere. Ipak na scenu stupa spasitelj Kjelini koji uzvraca istom merom, a za njim i Alesandro Del Piero koji dovodi Juventus do totalnog preokreta. I dok su navijači već slavili pobedu, pomenuti Letonac treći put šokira publiku i stavlja tačku na ovaj meč. Miloš Krasić igrao je 90 minuta i ponovo je ocenjen visokom ocenom.

Liverpul-Steaua-4:1

Drugo poluvreme ove utakmice je nešto najbolje što smo ove sezone videli od “Redsa“. Posle odlaska na odmor pri rezultatu 1:1, izabranici Hodžsona su ispratili Rumune sa još tri pogotka i uknjižili prva tri boda u ovom takmičenju. Lane Jovanović nije bio ni na klupi za rezerve, kao ni još nekolicina važnih igrača, najverovatnije zbog važnosti meča koji im je sledio u prvenstvu.

Liga Šampiona: Bursaspor-Valensija-0:4

U prošlom tekstu su izneti detalji sa tog meča. Jednostavno, Valensija trenutno bolji tim i Turci su uprkos porazu ispraćeni aplauzima. Stepanov je igrao ceo susret.


VIKEND

Engleska Premijer liga: Mančester Junajted-Liverpul-3:2

Na “Old Trafordu” u nedelju je vidjeno pet pogodaka i samo dva strelca. Mreže su mirovali sve do 42. minuta kada se Berbatov upisuje nakon asistencije Gigsa. U 59. minutu isti igrač udvostručava prednost i Mančester dolazi u poziciju da mirno privede meč kraju.

Svi se sećamo prošlog kola kada su “Djavoli“ primili dva gola u nadoknadi vremena i na taj način ispustili pobedu. Za one koji se možda i ne sećaju, tu je Stiv Džerard koji će im pomoći. U periodu od 65-70 minuta kapiten Liverpula poravnava ishod, međutim Berbatov ipak ne dozvoljava da se reprizira situacija sa “Gudisona” i trećim golom upisuje het-trik. Milan Jovanović ušao u je u 79. minutu umesto Raula Meireleša.


Nemačka Bundesliga: St Pauli-Hamburg-1:1

Gosti iz Hamburga jedva su stigli do boda na vrućem gostovanju, a strelac je bio hrvatski reprezentativac Petrić u 88. minutu. Kačar nije bio u protokolu, nadamo se da će Armin Veh pružiti šansu našem univerzalcu.


Nemačka “Cvajta”: Grojter-FSV Frankfurt-1:0

45.min.-Aleksić-1:0


Sanjaće golman gostiju Danija Aleksića najmanje do sledećeg kola “Cvajte”. Prvo je “trideset trojka“ razdrmala prečku golmana gostiju, a potom i savladala na isteku poluvremena. Posle odličnog centaršuta sa desne strane, Dani je sa sredine peterca zakucao loptu u mrežu postavivši konačan rezultat. Maestralna partija novosadskog napadača svakako bi mogla zainteresovati i naše reprezentativne trenere i prava je šteta što ovakav napadač nije dobijao poziv mlade reprezentacije u odlučujućim utakmicama za plasman na Euro!

Serija A: Udineze-Juventus-0:4

Prava eksplozija Juventusa vidjena na je “Friuliju“ ostavivši Udinize na dnu tabele bez bodova. Bonući je načeo domaće, da bi najpre Kvaljarela povisio nakon asistencije Krasića, a do poluvremena i Markizio novim golom rešio pitanje pobednika, ponovo nakon asistencije našeg ljubimca. U 77. minutu pečat na najuverljiviju partiju Juventusa pod vodstvom Del Nerija stavlja Jakinta. Miloš je igrao fantastično ceo meč i mnogi prestižni italijanski mediji proglasili su ga igračem utakmice i sigurno najvećim pojačanjem ovog leta. Ovom pobedom Torinci ipak najavljuju borbu za titulu, liga je nikad ujednačenija i dovoljan dokaz za to je Ćezena koja je u tri kola prošla put od sigurnog kandidata za ispadanje do trenutno vodeće ekipe “Kalča”. Ruku na srce, najveći uzrok tome je pad kvaliteta poslednjih godina, ali to može biti šansa Juventusa koji od afere ”Kalčopoli“ nikako ne može da izadje na pravi put. Sledeći vikend gost na “Olimpijskom Stadionu” biće tradicionalno neugodni Palermo koji, doduše, igra mnogo slabije nego prošle sezone.

Fiorentina-Lacio-1:2

Vlada Avramov nije bio medju 18 igrača.


Španska Sekunda: Alkorkon-Đirona-3:1

Moram priznati-kao izraženi kritičar “Kraljevskog“ kluba i njihovog sistema rada uživao sam posmatrajući utakmicu rane faze Španskog kupa. Tada sam i prvi put čuo za trećeligaša-Alkorkon, koji je “pregazio“ nabeđene zvezde iz Madrida i eliminisao ih na svojstven način (3-0). Kasnije su “Galaktikosi“ na svom stadionu pobedili minimalnim rezultatom, ali je ova mala ekipa sa bar hiljadu puta manjim budžetom prošla u sledeću rundu. Ove sezone igraju 2.ligu i pobedili su Đironu koja nastavlja običaj da uzima bodove samo pred svojim navijačima. Ranko Despotović ušao je u 46. minutu i zaradio žuti karton.


Francuska 1.Liga: Lorien-Kaen-0:1

Nastavlja Kaen sa dobrim izdanjima, a tri boda su ovaj put upisana protiv Loriena. Branko Lazarević presedeo je meč na klupi.


Francuska 2.Liga: Klermon-Nim-2:0

Poput Đirone, ni Nim ne uspeva da igra dobro na strani, izgubili su od suseda na tabeli primivši golove u prvom i poslednjem minutu susreta. Miodrag Stošić igrao je celu utakmicu, a Vladimir Buač ponovo nije nastupio.


Holandska 1.Liga: Groningen-Ekselsior-2:0

Seriju od tri pobede nastavili su fudbaleri Groningena i u ovom susretu pobedivši nedovoljno dobri Ekselsior. Posle slabog prvog poluvremena domaći su “dodali gas“ i sa dva pogotka napravili odličnu uvertiru pred derbi sa PSV-om u narednom kolu. Dušan Tadić zamenjen je u 87. minutu posle solidne partije.

De Grafšap-Herenven-3:2

Igor Đurić, pogodite, nije bio u protokolu.


Turska Liga- susret Gazijantepspora i Burse je odložen.


Švajcarski Kup: Taverne-Sion-0:4

Dragan Mrdja ovaj put svakako centralna ličnost ove rubrike, jer je postigao het-trik i tako nastavio seriju koju je imao u Vojvodini. Poznato je da je Mrki “ubica“ manjih timova, pa je tako i ovaj put “stradala“ ekipa švajcarskog četvoroligaša. Nastavljamo da pratimo njegove igre i nadamo se da će ga i Pižonovo oko zapaziti!


Ruska 1.Liga: Anži-Rubin-0:1

Šampion iz Kazanja došao je do pobede tek u 90. minutu pogotkom rezerviste Karadeniza. Mitar Peković presedeo je meč na klupi.


Ruska 2.Liga: Avangard Kursk-Šinjik-1:6

28. min-Vještica-1:1

Odlična utakmica sa puno golova viđena je u Kursku gde su gosti odneli pobedu sa čak 6 postignutih golova. Milan Vještica prvi se upisao u listu strelaca sa bele tačke.

Kuban-Ural-3:0

Predrag Sikimić je igrao svih 90 minuta u porazu svog tima od lidera i sigurnog putnika u viši rang.


Ukrajinska 1.Liga: Šahtjor-Tavrija-4:1

Ponesen krilima pobede u Ligi Šampiona domaći Šahtjor je savladao Tavriju koja niže poraze i nalazi se na korak od zone ispadanja. Iako su gosti poveli u 5. minutu, domaći su pružili užitak publici na “Donbas Areni” i postigli četiri gola do kraja susreta. Slobodan Marković odigrao je celu utakmicu.


Albanska 1.Liga

Ni Marko Jovanović, niti Ivan Gvozenović nisu imali puno uspeha ovog vikenda. Markova Vlaznija poražena je od Skenderbeua, a Gvozdenova Tirana igrala je bez golova sa domaćim Kastriotijem.


Australijska Liga: North Queensland Fury-Melbourne Victory-0:0

Sepuja je zamenjen u 68. minutu.


Premijer Liga BiH: Borac-Zrinjski-2:0

Otpor gostiju slomljen je u drugom poluvremenu golovima Nikolića i Puzigaće. Vukelja je igrao do 58. minuta, a Borac je ovom pobedom ostao na čelu tabele.


Mađarska Liga: Kapošvar-Paks-1:2

25.minut-Olah-1:0


Iznenađujući pad u igri dogodio se u razmaku od 60-65. minuta kada je Kapošvar primio dva pogotka i “od pukovnika stigao do pokojnika“. Lorant Olah postigao je gol iz penala za vodjstvo domaćina koji se na kraju ispostavio kao nedovoljan za bod.


Izrelska 1.Liga

Ovog vikenda nije se igralo u Izraelu zbog velikog jevrejskog praznika.


Grčka 2.Liga: Trikala-Levadiakos-4:0

Slaven Stjepanović odradio je prvih 45. minuta, a Ilija Spasojević ušao je u 80.-om u lakoj pobedi Trikala protiv prošlogodišnjeg prvoligaša.


Crnogorska 1.Liga: Mogren-Zeta-0:0

Dosadna utakmica na “Lugovima“ u Budvi, u direktnom megdanu Bataka i Koraća, drugi odlazi zadovoljniji osvojenim bodom.

Petrovac-Grbalj-0:1

67. minut-Ivan Bošković-0:1


Plodni vikend bivših “Lala“ zaokružio je i Ivan Bošković presudivši utakmicu u 67. minutu. Ovo je bio povratak Boškovića nakon povrede i svakako se vratio na najbolji mogući način.

Sutjeska-Rudar-0:0

Ivica Franišković proveo je svih 90 minuta na terenu u dresu šampiona Crne Gore.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić11
Ivanović8
Vukanović8
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...